Кримінал

19-річний чернігівець «купив» комплектуючі до комп’ютера в шахраїв

Обережно, шахраї! Поліція Чернігівщини закликає громадян сплачувати за товар в інтернеті тільки після його отримання.

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Чернігівщини бути обачними під час покупок у соцмережах і на сайтах безкоштовних оголошень.

Днями до поліції звернувся 19-річний мешканець Чернігова. В інтернеті хлопець знайшов оголошення про продаж комп’ютерних комплектуючих за привабливою ціною. Вартість товару була значно нижча за ринкову, тож чернігівець одразу зв’язався з продавцем. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Продавець попросив перерахувати на банківський рахунок кошти за товар. Потерпілий, хоч і знав про застереження поліції не перераховувати кошти незнайомцям, все одно погодився, адже вартість комплектуючих була дуже заманливою. Не оглянувши товар особисто та не пересвідчившись у його наявності, чоловік відправив невідомому 8 тисяч гривень. Після цього зв’язок із «продавцем» обірвався. Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся до поліції по допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Чернігові: пішохід-порушник вистрибнув на проїжджу частину

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button