Кримінал

28-річний житель Прилук напав на поліцейського

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28 річний житель м.Прилуки, в приміщення Прилуцької ЦМЛ, де перебував у зв¢язку з проведенням медичного огляду на стан сп¢яніння,   знаходячись у нетверезому стані, з метою перешкоджання виконання своїх обов¢язків з охорони громадського порядку працівником правоохоронного органу та заподіяння йому тілесних ушкоджень, металевою шпилькою від брелка для ключів, яку заздалегідь  розклав з цією метою, наніс удар в ліву верхню частину шиї  інспектора сектору реагування патрульної поліції Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області який знаходився поряд з ним.

В результаті нанесення удару, працівник поліції отримав тілесні ушкодження у   вигляді: колотої рани в області шиї зліва з помірною кровотечею з рани.

Одразу після вчинення злочину особу було затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого  ч.2 ст.345 КК України про підозру у вчиненні якого йому вручено письмове повідомлення.

За мотивованим клопотанням СВ Прилуцького ВП ГУНП та Прилуцької місцевої прокуратури з урахуванням обгрунтованості підозри, особи підозрюваного Прилуцьким міськрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб.

Довідково:

Згідно ч.2 ст.345 КК України умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button