Кримінал

39-річного мешканця Прилук затримано за викрадення авто

Під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом.

У процесі досудового розслідування встановлено, що 2 липня 2020 року раніше неодноразово судимий 39-річний мешканець міста Прилуки незаконно заволодів легковим автомобілем іншого прилучанина, який ненадовго залишив авто незамкненим біля будинку. А саме: скориставшись відсутністю уваги власника, сів до салону, запустив двигун і поїхав у напрямку одного з районів із метою подальшого продажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець засуджений до 5 років ув’язнення за угон авто

Завдяки оперативним діям Прилуцького ВП ГУНП 02.07.2020, безпосередньо після скоєння злочину, під час поїздки автодорогою особу зупинили та затримали в порядку ст. 208 КПК України. Транспортний засіб повернено власнику.

На підставі зібраних досудовим розслідуванням доказів Прилуцькою місцевою прокуратурою затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.289 КК України.

Слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

Довідково: ч.2 ст.289 КК України передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Прокуратура м. Прилуки

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button