Кримінал

9 років за ґратами: суд засудив інформатора спецслужб рф із Чернігівщини

На Чернігівщині засудили 44-річного чоловіка, який передавав ворогу детальні план-схеми блокпостів та інформацію про ЗСУ. 

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Мешканець Чернігівського району визнаний винним у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань із метою надання такої інформації представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Його засуджено до 9 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдав 16 ударів ножем, однак потерпілий дивом вижив: у Чернігові 51-річного чоловіка засудили за замах на вбивство

Наприкінці травня 2023 року проросійськи налаштований чоловік налагодив зв’язок із представником військових підрозділів рф і добровільно погодився на таємну співпрацю. На виконання завдань держави-агресора він встановлював місцезнаходження блокпостів на території Чернігівського району й обласного центру. Координати їх розташування передавав через месенджер Telegram. Також обвинувачений виготовляв детальні план-схеми блокпостів та інформував окупантів щодо кількості військовослужбовців Українських Сил оборони на них.

Не погоджуючись із призначеним покаранням, прокурор оскаржуватиме рішення суду в апеляційному порядку.

До набрання вироком законної сили чоловік перебуватиме під вартою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button