Кримінал

Адвокату повідомлено про підозру у вчиненні корупційного злочину

Прокурор Чернігівської області Андрій Парусов повідомив директору державного підприємства, який є адвокатом, про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, директор підприємства вимагав та отримав від керівника приватної юридичної особи неправомірну вигоду у сумі 15 тисяч гривень за продовження строку дії договору про надання послуг зі зберігання майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чернігові затримали директора держпідприємства за вимагання та отримання хабара

Обумовлену неправомірну вигоду посадовець одержав на банківську картку, реквізити якої повідомив стороні договору під час однієї із зустрічей.

Фігуранта затримано правоохоронцями у порядку ст. 208 КПК України, наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Розслідування за вказаним фактом триває, вирішуються питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: відповідно до пункту 1 частини 1 ст. 481 Кримінального процесуального кодексу України повідомлення про підозру адвокатам здійснюється виключно Генеральним прокурором, його заступником, керівником регіональної прокуратури в межах його повноважень.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button