Кримінал

Активізація шахраїв: Укрпошта повідомляє про нову схему зловмисників

Останніми днями чернігівцям і жителям області почали надходити дивні повідомлення начебто від Укрпошти, що до них прямує посилка, але вона йде не на ту адресу, тому потрібна переадресація.

Проте, якщо порівняти кілька таких смс, можна звернути увагу на різних відправників. У першому випадку це телефон із кодом +60 (гугл повідомляє, що це код країни Малайзія). У другому повідомленні взагалі зазначено поштову скриньку. До того ж текст обох повідомлень містить ще й підозріле посилання. Всі ці маркери вказують на те, що, очевидно, ці повідомлення є шахрайськими.

Для роз’яснення ситуації ми звернулися до Олександра Бородавка, директора з розвитку мережі Чернігівського регіону АТ «Укрпошта», який підтвердив, що такі смс надходять від шахраїв.

«Так, це шахраї. Після того, як ви переходите за посиланням, із вас вимагають 18 гривень за послугу переадресації та крадуть номер вашої картки. На жаль, смс приходять по всій території нашої країни. Генеральний директор Ігор Смілянський також повідомляв про цей факт. Тому насамперед ігноруйте такі повідомлення та не переходьте за посиланням. Обов’язково розкажіть про таку схему своїм друзям і родичам, особливо людям похилого віку. По друге: в наших посиланнях ніколи немає таких незрозумілих літер, на кшталт https://ukrposhta.zsjfrz.com/ (це один із заблокованих шахрайських сайтів) і ми завжди Ukrposhta.UA, а не Ukrposhta.com. Будьте уважними та ніколи не довіряйте свої дані підозрілим сайтам і дзвінкам. Якщо є сумніви, звертайтеся до нашого контакт-центру за номером 0800-300-545», – застерігає Олександр Бородавко.

Журналіст: Марина Кирієнко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button