Кримінал

Апеляційний «пшик»: засуджений на 12 років за жорстоке вбивство чоловік «тікає» від покарання

Майже рік тому Чернігівщину сколихнула жахлива звістка про жорстоке вбивство. При в’їзді до села Переволочна Прилуцького району місцевий рибалка виявив у річці Удай труп. Коли на місце пригоди приїхала слідчо-оперативна група, то першим, що побачили оперативники, було понівечене обличчя загиблого.

Чоловіка застрелили в голову, а щоб замести сліди злочину, бездиханне тіло кинули у воду. Убитого упізнали. Ним виявився 35-річний мешканець села Манжосівка Ігор Каленіченко.

Буквально наступного дня слідство знайшло винного, близького друга загиблого Леоніда Труша.

26 липня 2016-го вбивці оголошено вирок – 12 років позбавлення волі та взяття під варту в залі суду.

Однак цьогоріч Апеляційний суд Чернігівської області скасував рішення суду першої інстанції і своєю ухвалою визначив територіальну підслідність кримінального провадження за Бахмацьким райсудом. Натомість Бахмацький районний суд ухвалив рішення відправити судовий вирок на доопрацювання і, хоч як це парадоксально, не ухвалив жодного рішення про міру запобіжного заходу для Леоніда Труша.

Про це ЧЕline стало відомо з власних джерел.

А це означає, що вже 17 березня засуджений може вийти на свободу і робити все, що спаде на думку, бо саме цього дня закінчується термін його тримання під вартою. Наприклад, чоловік може втекти з Чернігівщини чи з України. Хоча всі крапки над «і» у кримінальній справі ще не поставлені…

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button