Кримінал

Апеляція відхилила скаргу сторони захисту: вирок про довічне ув’язнення майора російської армії залишили без змін

До довічного ув’язнення засуджено командира батальйону зс рф за вбивство Захисника України та катування цивільних осіб, апеляція відхилила скаргу сторони захисту.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури апеляційним судом відмовлено в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишено без змін вирок Чернігівського районного суду, яким командира батальйону 74 окремої гвардійської мотострілецької бригади зс рф визнано винним у порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Його засуджено до довічного позбавлення волі.

За матеріалами справи 9 березня 2022 року батальйон під командуванням майора російської армії зайняв село Лукашівка Чернігівського району. Наступного дня під час обшуків помешкань жителів села військові рф виявили військовослужбовця Збройних Сил України. Також вони незаконно затримали двох місцевих чоловіків та неповнолітнього хлопця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дзюдоїстка з Чернігівщини здобула бронзу на Кубку Європи з дзюдо в Азербайджані

При цьому обвинувачений розумів, що захисник України вибув зі строю, припинив брати участь у воєнних діях та мав право на захист як військовополонений, який потрапив під владу супротивної сторони. Не дивлячись на це, він розстріляв потерпілого з автоматичної зброї під час допиту.

Одразу після цього майор зс рф катував двох чоловіків та неповнолітнього, погрожував їм вбивством, наносив удари, а також імітував їх страту, стріляючи з автомата над головами.

Пізніше, 10 березня 2022 року, командир батальйону з іншим військовим країни-агресора на подвір’ї місцевого мешканця катували його, імітуючи розстріл.

Таке жорстоке поводження з цивільним населенням та військовополоненими заборонено міжнародним гуманітарним правом і є порушенням законів та звичаїв війни.

Наразі вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button