Кримінал

Браконьєр на Чернігівщині наловив риби майже на 10 тисяч

10 квітня 2019 року Чернігівський рибоохоронний патруль у ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками Головного управління Національної поліції в Чернігівській області та працівниками Чернігівського прикордонного загону на р. Дніпро,

поблизу с. Новосілки Ріпкинського району, затримано місцевого мешканця. Чоловік, використовуючи заборонені знаряддя лову – п’ять сіток, у період нерестової заборони виловлював рибу. Правопорушник встиг виловити 23 кг риби: плітка – 109 шт., окунь – 1 шт., в’язь – 1 шт. Збитки за цим фактом становили 9 418 грн.

Заборонені знаряддя лову та риба в громадянина були вилучені. Складений протокол про адміністративне правопорушення буде направлено до Ріпкинського районного суду Чернігівської області для притягнення правопорушника до відповідальності, згідно з чинним законодавством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Менщині затримали браконьєра з електровудкою

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 квітня на території області діє нерестова заборона на лов водних біоресурсів.

У цей період дозволене любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом ыз берега за межами нерестовищ. Із переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту, можна ознайомитись за посиланням.

Усім охочим долучитися до рибоохоронної роботи можна за номерами «гарячої лінії» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57. Також на ці номери телефону прохання повідомляти про виявлені факти незаконного вилову та збуту водних біоресурсів.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button