Кримінал

Браконьєрів із Гончарівського притягнуто до кримінальної відповідальності

4 січня 2021 року Чернігівський районний суд виніс вирок про визнання винними у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, жителів смт Гончарівське Чернігівського району.

Вироком суду двом порушникам призначено покарання у вигляді одного року обмеження волі та, відповідно до ст. 75 Кримінального кодексу України, звільнено від призначеного судом покарання з випробуванням і з іспитовим строком в один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Козелеччині браконьєри завдали збитків майже на 24 тис. грн

Нагадаємо, що це порушення було зафіксовано Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході проведення спільного рибоохоронного рейду разом із працівниками Національної поліції області 27 листопада 2020 року на оз. Дейнеча, поблизу с. Слабин Чернігівського району. Двоє браконьєрів за допомогою 15 од. сіток незаконно добули 11 кг риби: лящ – 27 екз., щука – 15 екз., плітка – 6 екз., окунь – 5 екз., білизна – 5 екз., карась сріблястий – 3 екз., краснопірка – 2 екз. та білий амур – 1 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 12 002 грн.

Суд також ухвалив конфіскувати на користь держави заборонені знаряддя лову, човен і незаконно добуті водні біоресурси.

Крім того, правопорушники в добровільному порядку, до рішення суду, сплатили компенсацію за завдані збитки рибному господарству у визначеному розмірі.

Сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button