Кримінал

Бухгалтера комунального підприємства обвинувачують у заволодінні коштами та службовій недбалості

Прокуратура Чернігівської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера комунального підприємства.

Також до суду подано позов про стягнення з обвинуваченої матеріальної шкоди, завданої інкримінованими злочинами в розмірі 455 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1,5 мільйона гривень – застава затриманого на хабарі чиновника з Чернігівщини

За даними слідства, головний бухгалтер комунального підприємства допустила безпідставні виплати грошової компенсації щорічної відпустки працівникам, які не були звільнені, а також необґрунтовані нарахування на заробітну плату та перерахування єдиного соціального внеску, що заподіяло підприємству 430 тис. грн шкоди.

Окрім того, жінка заволоділа матеріальними цінностями, які придбані за рахунок коштів підприємства, на суму понад 20 тис. грн.

Відтак, бухгалтер підприємства обґрунтовано обвинувачується в службовій недбалості та заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем ( ч. 2, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button