Кримінал

Чернігівець напідпитку, щоб уникнути відповідальності, запропонував патрульним хабара

У вихідні одному з патрульних екіпажів надійшла інформація, що містом рухається мікроавтобус Opel Movano білого кольору, який вихляє дорогою і створює аварійні ситуації для інших учасників дорожнього руху.

Автомобіль за орієнтуванням виявили і зупинили на вулиці 1-го Травня. Як з’ясувалося, за кермом перебував 46-річний чернігівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох чернігівських патрульних, яких затримали на хабарі, судитимуть

Від самого початку спілкування з водієм поліцейські помітили у нього зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд у медзакладі.

Дорогою до медичної установи громадян почав пропонувати інспекторам гроші, аби ті не складали на нього протокол за керування автомобілем в нетверезому стані. Охоронці одразу попередили кермувальника про протиправність його дій і кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди поліцейському.

Чоловік продовжував наполягати на своєму, намагаючись вирішити питання «без протоколу». Після неодноразових попереджень про неприпустимість таких пропозицій патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

Огляд водія лікарем-наркологом підтвердив попередні підозри поліцейських – алкогольне сп’яніння.

На громадянина склали адмінпротокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) КУпАП. Далі він продовжив спілкуватися вже зі слідчим.

Патрульна поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button