Кримінал

Чернігівець скаржиться Зеленському на виламані двері

Житель Чернігова В’ячеслав Коваль уже третій рік воює з поліцією через те, що поліцейські виламали двері його квартири. За словами чоловіка, правоохоронці шукали в його помешканні зброю.

«Вони без постанови суду ввірвалися до квартири, довели маму до істерики, перевернули половину квартири, розвернулись. Але я жодної зброї в себе не тримаю, є тільки муляжі, а саме попільничка у вигляді гранати Ф1 та стріляний тубус гранатомета. Вони забрали ці речі, які мені тепер не віддають, також не хочуть відновлювати двері. А за законом, якщо влада завдала збитків, вона повинна все компенсувати, але вони цього робити не хочуть», – пояснює В’ячеслав Коваль.

Чоловік розповідає, що поліція порушила проти нього справу з приводу погрози вбивством, яку закрили через три місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція виламала двері до квартири жінки-інваліда (Відео)

Зараз чернігівець намагається повернути свої речі та добивається відшкодування збитків. Тому постійно подає позови до судів, пише скарги до прокуратури та заяву до Секретаріату з прав людини. Та результату досі немає.

«Зараз я знову відправив звернення до Верховної Ради та збираюся писати листа президенту Володимиру Зеленському. Бо поліція мені погрожує та лякає», – зазначив В’ячеслав Коваль.

За його словами, все почалося зі скарги сусідів, які вже там не живуть. А причиною сварки стало те, що вони постійно просили в чоловіка інструменти для ремонту, однак одного разу він відмовив. В’ячеслав Коваль вважає, що сусіди вирішили помститися та, побачивши муляж гранати на балконі, заявили до поліції.

У ГУНП Чернігівської області про ситуацію добре та зазначають, що обшук здійснювали санкціоновано. Також в управлінні наголошують на тому, що В’ячеслав Коваль постійно тероризує своїх сусідів, які у свою чергу регулярно скаржаться на дії чоловіка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button