Кримінал

Чернігівець з підробленим посвідченням водія перевозив людей

Прокурором Чернігівської місцевої прокуратури затвердження та скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевого мешканця, якого підозрюють у використанні завідомо підробленого посвідчення водія, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

Про це повідомляє Чернігівська місцева прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 03.03.2019, близько 9-ї години вечора обвинувачений, який раніше не мав проблем із законом, знаходячись на 1 кілометрі автодороги М01 «Північний під’їзд до м. Чернігова» Чернігівського району та області, під час оформлення інспекторами  СРПП ЧРВП ЧВП ГУНП в області щодо нього протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 121 КУпАП України, достовірно знаючи, що посвідчення водія, видане ДАІ МВС-УВС  м. Чернігів на його ім’я є підробленим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небайдужий чернігівець повідомив до поліції про п’яного водія

Оскільки згідно висновку експерта останнє не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку посвідчення водія (без персональних даних), що перебуває в офіційному обігу на території України, діючи умисно, використав завідомо підроблений документ, що виразилось у наданні останнього працівникам поліції.

Слід зазначити, що обвинувачений має дійсне посвідчення водія, однак без відповідної категорії «D», яка дозволяла займатися перевезеннями пасажирів. Така категорія була «відкрита» у підробленому  посвідченні водія, яке й було вилучено у обвинуваченого.

Довідково: передбачене покарання за ч. 4 ст. 358 КК України карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Ще статті по темі

Back to top button