Кримінал

Чернігівка, продаючи товар, попалася на гачок шахраїв

Учора, 6 червня, до поліції звернулася 43-річна мешканка Чернігова, яка на популярному сайті безкоштовних оголошень розмістила пропозицію з продажу дитячого взуття. З нею зв’язалася покупець і у Вайбері відправила посилання під виглядом реєстрації в сервісі «Доставка». Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Перейшовши за цим посиланням, заявниця ввела секретні дані своєї банківської картки, після чого з її рахунку зникли майже дві тисячі гривень. Виявилося, що посилання було на шахрайський сайт. Тож потерпіла, не усвідомлюючи цього, власноруч надала шахраям доступ до свого банківського рахунку.

Наразі жінка звернулася по допомогу до поліції. Поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте й особисто оглянете його. По телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. І шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button