Кримінал

Чернігівські лісівники затримали «чорних лісорубів» (Фото)

У Красилівському лісництві Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» група «чорних лісорубів» 11 жовтня здійснила самовільну рубку дуба звичайного.

Здійснюючи черговий обхід ділянки на території Новобілоуської сільської ради Чернігівського району (дільниця № 6 квартал 142 виділ 6), майстер лісу Володимир Коваль виявив незаконну рубку та осіб, які скоїли це порушення. Невідомі рухалися на автомобілі Волга, із наповненим причепом лісопродукції.

На вимогу працівників державної лісової охорони правопорушники не зупинилися та поїхали в напрямку міста Чернігів. Працівники державної лісової охорони слідували за порушниками. В дорозі лісівники викликали поліцію.

До приїзду слідчо-оперативної групи особи вивантажили незаконно добуту деревину по вулиці Галагана в м.Чернігів та зникли у невідомому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 200 тисяч гривень штрафу заплатив «чорний лісоруб»

На місце, де була правопорушниками була розвантажена зрубана лісопродукція приїхала патрульна поліція  Чернігівського міського відділу ГУНП у Чернігівській області.

Після цього на місце незаконної рубки прибула слідчо-оперативна група Чернігівського районного відділу поліції ЧВП ГУНП у Чернігівській області, яка спільно із лісничим Красилівського лісництва Олександром Чигринцем та державною лісовою охороною проводили слідчі дії.

За результатами огляду місця правопорушення, було виявлено самовільну рубку трьох дерев дуба звичайного (діаметр зрізу пнів: 43-44 см). Речові докази вилучено.

З метою виявлення та притягнення до відповідальності винних осіб Державним підприємством «Чернігівське лісове господарство» направлено заяву до органів поліції щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру державних розслідувань.

Відповідальність за незаконну рубку дерев передбачена ст.65 КУпАП (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка) та ст.105 Лісового кодексу України. Таке правопорушення передбачає стягнення штрафу від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У результаті скоєного лісопорушення заподіяно шкоду лісовому господарству на суму 33 210 грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацію ДП «Чернігівське лісове господарство»

Ще статті по темі

Back to top button