Кримінал

Чернігівські митники затримали елітний автомобіль за підозрою в підробці документів

У пункті пропуску «Сеньківка» співробітники митниці затримали автомобіль «TOYOTA RAV4 HYBRID», який намагалися вивезти з України за підробленими документами.

За кермом автомобіля перебував 35-річний наш співвітчизник. При перетині кордону він скерував автомобіль на смугу спрощеного контролю. Проте після аналізу наданих до митного контролю документів митники запропонували громадянину перемістити автомобіль на смугу «червоного коридору» для проведення поглибленого контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині митники вилучили фотографії, які мають понад 100-річну історію

Підозру викликали документи на авто. Перевірку здійснювали з використанням даних «Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів». Першочергово встановили, що бланк доручення на право розпорядження та керування транспортним засобом – фіктивний. Тобто, згідно з офіційними даними, бланк із таким номером був витрачений значно раніше дати видачі доручення.

Під час подальшої перевірки митники виявили й інші важливі нюанси. За допомогою митних баз даних встановили, що цей автомобіль вже проходив митне оформлення минулого року в Київській митниці ДФС. Це допомогло викрити різницю в номері двигуна. Тобто викарбуваний на двигуні номер не відповідав серійному номеру, вказаному в документах, і не комплектувався заводом виробником. Імовірно, номер на двигуні «перебитий» із якоюсь протизаконною метою…

Митниками складено протокол про порушення митних правил (ч.1 ст. 483 Митного кодексу України). Автомобіль, вартість якого, за попередньою оцінкою, може сягати близько півмільйона гривень, затриманий до рішення суду.

Джерело: відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button