Кримінал

Чернігівський апеляційний суд посилив покарання киянину за вчинену ним ДТП на Чернігівщині

Вироком Чернігівського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокурора, подану на вирок Бобровицького районного суду Чернігівської області від 25.09.2020 стосовно мешканця міста Києва, який обвинувачувався у вчиненні ДТП, а саме здійснив наїзд на велосипедиста, внаслідок чого потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження та став інвалідом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуцькому районі мотоцикліст збив пішохода і втік із місця ДТП

Суд погодився з доводами прокурора, що покарання, призначене місцевим судом у виді 4 років позбавлення волі, від відбування якого обвинуваченого звільнено з іспитовим строком, не відповідає тяжкості вчиненого злочину, наслідкам, що настали, та поведінці обвинуваченого.

Зокрема, під час досудового розслідування та в судах першої та апеляційної інстанції обвинувачений своєї провини не визнав, перекладав відповідальність на потерпілого. Не зважаючи на довготривалу реабілітацію потерпілого, який після ДТП став інвалідом та не в змозі повернутися до нормального життя через тяжкість отриманих тілесних ушкоджень, обвинувачений не вжив заходів для надання потерпілому фінансової допомоги.

З урахуванням обставин, вчинення злочину, даних, що характеризують особу обвинуваченого, обставин, які пом’якшують та обтяжують покарання, апеляційний суд засудив чоловіка за ч. 2 ст. 286 КК України до покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

Крім того, з обвинуваченого на користь потерпілого стягнуто в рахунок відшкодування шкоди майже 99 тис. грн.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button