Кримінал

«Чернігівський Ескобар»: у чоловіка вилучили наркотиків на півмільйона гривень

У Чернігові поліція припинила діяльність виробника наркотиків та вилучила наркотичні засоби на суму близько 500 тисяч гривень.
Поліцейські викрили чернігівця, який облаштував у квартирі теплицю для гідропонного вирощування елітних сортів конопель. Загальна вартість вилучених наркотичних засобів за цінами «чорного» ринку становить близько півмільйона гривень.
Викриттю «хатнього наркоплантатора» передувало відпрацювання співробітниками управління боротьби з наркозлочинністю в Чернігівській області оперативної інформації щодо 33-річного містянина. Поліцейським стало відомо, що він може бути причетний до зберігання наркотичних засобів.
В ході перевірки цієї інформації оперативники, при поверхневому огляді зловмисника, вилучили в нього два поліетиленові пакети з рослинною речовиною, схожою на марихуану.
В подальшому правоохоронці вийшли на постачальника наркотичного зілля — 30-річного чернігівця. При затриманні цей молодик мав при собі 20 грамів розфасованої марихуани, проте висловив готовність видати свої запаси наркотика, наявні вдома.
279510026_371788811658631_3947031040587841080_n
Оперативники УБН разом зі слідчо-оперативною групою Чернігівського райуправління поліції оглянули, з дозволу господаря, його житло та вилучили 150 грамів сушеного конопляного листя.
Подальший шлях проліг до місця вирощування наркомістких рослин. «Плантатором» виявився також чернігівець, 1990 року народження. Оперативники, з його дозволу, оглянули житло та виявили теплицю, облаштовану в одній із кімнат у квартирі міської багатоповерхівки. Тут гідропонним методом вирощувалися елітні коноплі.
Слідчо-оперативна група Чернігівського РУП та співробітники УБН провели невідкладний обшук житла зловмисника та вилучили близько півкілограма готової продукції, 25 рослин елітних сортів конопель у горщиках, комплект обладнання хатньої теплиці (лампи, зволожувач повітря, прилади для контролю за температурою та вологістю, вентилятор). Також вилучено ваги, подрібнювач рослинної маси та три пристрої для куріння марихуани.
Речові докази направлено на проведення експертних досліджень.
Сумарна вартість наркотиків, вилучених у трьох молодиків, за цінами «чорного ринку» складає близько 500 тисяч гривень.
За викритими фактами незаконного обігу наркотиків поліцейські готують зловмисникам повідомлення про підозру за низкою статей Кримінального кодексу України:
• статтею 309 (незаконне виробництво, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту);
• статтею 307 (незаконне виробництво, перевезення та збут наркотиків);
• статтею 310 (посів, або вирощування снотворного маку чи конопель);
• статтею 313 (визначає відповідальність за незаконні операції з обладнання для виготовлення наркотиків).
Санкція тяжчої з них передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.
Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button