Кримінал

Чернігівського поліцейського, який приховав докази, що колега застрелив людину, покарали умовно

Новозаводський районний суд міста Чернігова визнав колишнього співробітника поліції винним у перевищенні повноважень, незаконному проникненні до житла та приховуванні тяжкого злочину.

Так, 17 квітня 2022 року близько 16-ї години троє працівників відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції ГУНП у Чернігівській області виїхали до приватного будинку за викликом. Раніше хтось заявив на лінію «102» про можливі дії господаря, який проживав зі своєю матір’ю, будучи співвласниками цього домогосподарства.

Після прибуття інформація начебто не підтвердилася, але поліцейські вирішили зайти до будинку проти волі власниці. Жінка неодноразово забороняла їм заходити. Правоохоронці не мали дозволу суду на обшук чи будь-яких інших підстав для проникнення в житло. Вони пригрозили господині застосувати зброю, якщо вона не відчинить дверей. Один із працівників поліції вистрелив у повітря, а, зайшовши всередину, зробив постріл по зачинених міжкімнатних дверях. За цими дверима перебував чоловік. Куля потрапила потерпілому в живіт і після доправлення до лікарні він помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу патрульні виявили трьох чернігівців із наркотиками (Фото)

Надалі старший інспектор поліції взяв участь у пошуку та приховуванні від правоохоронних органів гільз від патронів, відстріляних напарником. Автомат, із якого було вбито людину, поліцейські переховали спершу до гаража, а потім до однієї з квартир. 21-22 квітня старший інспектор і його товариш розібрали автомат і викинули одну частину в річку Десна неподалік будинку №150 по вулиці Шевченка в місті Чернігові, а іншу частину автомату викинули також у річку Десна неподалік готельного комплексу «RiverSide», що по вулиці Шевченка, 103А.

Також поліцейський умисно не повідомив про злочин колеги в чергову частину управління поліції та компетентні правоохоронні органи, до підслідності яких належить розслідування такої категорії злочинів.

До суду надійшла угода про визнання винуватості за ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 396 КК України.

Старший інспектор поліції підтвердив усі обставини та не заперечує вину. Йому призначено чотири роки позбавлення волі умовно — зі звільненням від відбуття покарання, якщо протягом іспитового строку – 1 рік 6 місяців – він не вчинить нового злочину. Також засудженому забороняється наступні два роки обіймати посади в органах Національної поліції України.

Матеріали щодо інших двох поліцейських, один із яких і застрелив людину, виділено в окреме провадження. Їх доля наразі невідома.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: 368.media

Ще статті по темі

Back to top button