Кримінал

Чоловік після вбивства велосипедом поїхав додому

Кримінальна поліція ГУНП у Чернігівській області разом із колегами з Куликівського відділення розкрили вбивство чоловіка, скоєне тиждень тому в Куликівці.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

24 листопада до поліції надійшло повідомлення про виявлення трупа жителя Куликівки з тілесними ушкодженнями кримінального характеру.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом. Під час детального огляду тіла судмедексперт виявив на голові загиблого рвані рани. Причиною смерті став забій головного мозку та перелом кісток черепа внаслідок ударів тупим важким предметом.

Кримінальна поліція розпочала пошуки вбивці з опитування сусідів, встановлення кола знайомств потерпілого та подворових обходів. У ході оперативно-профілактичного відпрацювання області правоохоронці вийшли на раніше судимого жителя одного з сіл Куликівського району.

Цей громадянин протягом останніх років неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок, завдання тілесних ушкоджень і порушення правил адміністративного нагляду. Також він вирізнявся підкреслено антигромадською поведінкою, про що свідчить серія складених відносно нього адміністративних протоколів за хуліганство та вживання алкоголю в громадських місцях.

Обґрунтовано запідозрений у причетності до вбивства молодик зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення поліції.

За його словами, того дня він, уже будучи напідпитку, звернувся на вулиці до зустрічного незнайомця з проханням «виручити» — купити горілки. Той не відмовив, ще й запросив до себе додому, де напилися вже обидва. Після чергової дози алкоголю між чоловіками виникла суперечка, що переросла у бійку.

Гість схопив у хаті сокиру й обухом наніс декілька ударів по голові господарю. Потім підозрюваний забрав залишки випивки, сів на велосипед власника і поїхав геть.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 кримінального кодексу України (вбивство) — карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button