Кримінал

Чоловік, що випадково вбив свою співмешканку, проведе у в’язниці 4 роки

Вироком Корюківського районного суду Чернігівської області від 16.06.2020 47-річного мешканця м. Корюківка було виправдано за ч. 1 ст. 119 КК України у зв’язку з недоведеністю його винуватості у вчиненні кримінального правопорушення.

Не погоджуючись із ухваленим вироком, прокурор подаd апеляційну скаргу про його скасування у зв’язку з невідповідністю викладених у судовому рішенні висновків фактичним обставинам кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть дитини внаслідок ДТП: судитимуть 18-річного юнака з Чернігівщини

Під час апеляційного розгляду прокурор довів, що у жовтні 2018 року чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за місцем свого мешкання, в ході раптово виниклої сварки зі співмешканкою, діючи із злочинною недбалістю, умисно завдав удар потерпілій, від чого та втратила рівновагу, впала на підлогу і вдарилася об кухонну стінку головою. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень жінка померла.

Таким чином за послідовної та принципової позиції прокурора Чернігівський апеляційний суд скасував виправдувальний вирок Корюківського районного суду Чернігівської області та ухвалив вирок, яким визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України, та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Преслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button