Кримінал

Чоловік та жінка з Чернігівщини виготовляли відеоматеріали для виправдання російської агресії

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури двом мешканцям області повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій, спрямованих на виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію рф проти України, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, протягом березня 2022 року чоловік і жінка перекладали з німецької мови відеоматеріали телерадіокомпанії країни-агресора, які виправдовували військове вторгнення рф. У подальшому розміщували переозвучені російською мовою власними голосами відеосюжети у самостійно створеному загальнодоступному телеграм-каналі.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих відео мають пропагандистський характер і спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії рф проти України.

Досудове розслідування за вказаним фактом проводиться слідчим відділом УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще статті по темі

Back to top button