Кримінал

«Чорні лісоруби» на Ніжинщині викрали 16 дубів (Фото)

У Ніжинському районі Чернігівщини в лісосмузі, що розташована поруч із Московською трасою, неподалік села Кукшин, «чорні лісоруби» спиляли 16 дубів. Діаметр кожного з них – 40-60 сантиметрів.

Згідно з попередніми підрахунками, державі завдано збитків на суму 150-200 тисяч гривень. «Чорні лісоруби» діяли вночі. Крадіжку помітили місцеві мешканці, вони і повідомили правоохоронців.

Зранку на місце події прибули працівники ніжинської поліції, екологічні інспектори та державна лісова охорона ДП «Ніжинське лісове господарство».

За словами головного лісничого лісогосподарського підприємства Володимира Костирка, дерева спиляли в лісосмузі, яка не перебуває на балансі підприємства. Директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрій Болоховець пояснює зростання кількості крадіжок у лісосмугах тим, що вони не стоять на балансі жодного з підприємств. Саме тому зусилля лісокрадів спрямовані на «нічийні» насадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісопарках Чернігова вирубали 10% дерев

«Державна лісова охорона нашого господарства робить все можливе, аби запобігти подібного роду злочинам, – каже Юрій Болоховець. – У зв’язку з цим ми звертаємось до населення з проханням повідомляти нас про лісокрадів. Будь-яка інформація про «чорних лісорубів» може допомогти справі. Ми зобов’язані зберегти ліси для наших нащадків».

За фактом крадіжки дубів із лісосмуги правоохоронці порушили кримінальне провадження. Збитків ще не обрахували. За приблизними підрахунками, лісокради завдали шкоди державі на суму 150-200 тисяч гривень. Як свідчать позначки на вцілілих деревах, зловмисники планують продовжити свою чорну справу.

За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Ще статті по темі

Back to top button