Кримінал

«Чорний лісоруб» з Чернігівщини отримав 5 з половиною років за ґратами

Кримінальна відповідальність за екологічні злочини – найсуворіший вид відповідальності. Однак, у більшості випадків до порушників вимог природоохоронного законодавства застосовуються адміністративні санкції у вигляді штрафу. Кримінальне ж покарання має місце тоді, коли йдеться про злочини з високим рівнем екологічного ризику, а шкода, завдана довкіллю, вимірюється особливо великими розмірами і тяжкими наслідками. Саме таких наслідків було завдано навколишньому природному середовищу незаконною порубкою дерев у захисних лісових насадженнях на території Ріпкинського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замаскований під покинутий підвал: у Чернігові закрили гральний заклад (Фото)

Детальніше: в урочищі «Замглай» виявлено громадянина, який незаконно (без спеціального дозволу), за допомогою бензопил та використовуючи автотранспорт, здійснив порубку дерев з корисливих мотивів. Шкода, завдана лісу, — становила більше 508 000 гривень. По справі було відкрито кримінальне провадження та передано до суду.

І є перемога: колегія суддів судової палати у кримінальних справах Чернігівського апеляційного суду ухвалила залишити без змін вирок Ріпкинського районного суду Чернігівської області, яким чоловіка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.246 Кримінального кодексу України, та призначено йому покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Держекоінспекція

Ще статті по темі

Back to top button