Кримінал

«Чорному» лісорубу призначено покарання у виді обмеження волі

Прилуцькою місцевою прокуратурою в кінці листопада 2018 року виявлено групу осіб, які за попередньою змовою здійснювали незаконну вирубку дерев породи «дуб» на території Прилуцького та Ічнянського районів, відомості про що внесені до ЄРДР, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України, а саме незаконна порубка дерев захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.

Зловмисники, мали корисливий характер вчинення кримінального правопорушення, незаконну зрубану деревину реалізовували мешканцям м. Прилуки та Прилуцького району у виді товарної продукції (деревини паливної), вартість однієї машини такої продукції складала 7 тис. грн.

Прокурором забезпечено проведення швидкого, об’єктивного та неупередженого досудового розслідування даного кримінального провадження, за результатами якого в липні 2019 року обвинувальний акт відносно організатора вчинення кримінальних правопорушень, разом із позовними заяви про стягнення шкоди завданої незаконними порубками направлено на розгляд Прилуцького міськрайонного суду.

За вироком Прилуцького міськрайонного суду від 10.02.2020 правопорушника визнано винним у вчиненні незаконних порубок деревини на території Прилуцького та Ічнянського районів та призначено покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки та 4 місяці.

Крім того, правопорушника зобов’язано відшкодувати завдані збитки на суму понад 400 тис. грн., та в дохід держави конфісковано 15 м. куб. незаконно здобутої деревини, та знаряддя вчинення кримінальних правопорушень бензопили та сокири.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button