Кримінал

Дежавю: в Чернігові затримали водіїв, які знову п’яними керували автівками

За один день патрульні виявили трьох нетверезих водіїв, які протягом року двічі притягалися до відповідальності за керування в стані сп’яніння та були позбавлені цього права.

Учора, 25 вересня, на проспекті Перемоги за порушення дозволеної швидкості руху патрульні зупинили автомобіль ВАЗ-2101. За кермом перебував 23-річний житель обласного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні за вихідні затримали дев’ятьох п’яних водіїв

Під час спілкування з кермувальником інспектори помітили в нього зовнішні ознаки наркотичного сп’яніння. Проте чоловік категорично відмовився від проходження огляду у встановленому законом порядку. Повторив він свою відмову і за присутності двох свідків. Про це повідомляє Патрульна поліція Чернігівської області.

Перевіряючи інформацію про водія, поліцейські з’ясували, що громадянин уже двічі притягався до адміністративної відповідальності за аналогічні правопорушення та позбавлений права керування транспортними засобами за рішенням суду. Термін позбавлення ще не збіг, тобто він не мав права сідати за кермо автомобіля.

Поліцейські склали кілька адмінматеріалів, а саме: за ч. 1 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху), ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) та ч. 3 ст. 130 (Керування в стані наркотичного сп’яніння особою, яка двічі протягом року вчинила таке правопорушення) КУпАП.

Протягом дня патрульні виявили ще два аналогічні правопорушення — громадяни перебували за кермом транспортних засобів з ознаками сп’яніння, будучи вже двічі притягнутими до адмінвідповідальності та позбавленими права керування. До того ж в одного з них під час поверхневої перевірки виявили ще й речовину, схожу на наркотичну, тому на місце викликали слідчо-оперативну групу.

Нагадуємо: за ч. 3 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню) передбачається накладення штрафу 51 000 гривень з позбавленням права керування на 10 років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button