Кримінал

Директор фірми з Чернігівщини привласнив бюджетні кошти на ремонті дороги у Сумській області

Слідчі Конотопського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Конотопської окружної прокуратури повідомили про підозру директору ТОВ «Бахмачгазбудсервіс», який зловживаючи своїм службовим становищем привласнив майже 376 тисяч гривень місцевого бюджету.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2021 році директор підприємства уклав договір з Управлінням житлового комунального господарства Конотопської міської ради на роботи з поточного ремонту дороги в місті. Після укладання такого договору у нього виник злочинний умисел на привласнення даних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські поліцейські викрили двох громадян, які запустили феєрверк: відкрито кримінальне провадження (Фото)

Реалізовуючи свій задум, чоловік склав завідомо неправдивий офіційний документ, а саме акт приймання виконаних будівельних робіт, в якому вказав, що всі пункти укладеного договору виконані на належному рівні, хоча завідомо знав, що це не так, а також склав довідку-вартості за завищеними обсягами виконаних робіт. Дані факти підтверджуються висновками судових експертиз.

Таким чином підозрюваний привласнив грошові кошти належних Управлінню житлового комунального господарства на суму майже 376 тисяч гривень.

Слідчі під керівництвом прокуратури вже повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 4 ст. 358 Кримінального Кодексу України (використання завідомо підробленого документу) та за ч.4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, що вчинене у великих розмірах). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Відділ комунікації поліції Сумської області

Ще статті по темі

Back to top button