Кримінал

Дитячий колектив із Сновська потрапив у ДТП (Фото)

Увечері 4 вересня у Львівській області сталася смертельна ДТП, в яку потрапив туристичний автобус із десятками дітей у салоні. Про це повідомляє Zaxid.net із посиланням на прес-службу поліції.

Аварія сталася близько дев’ятої вечора на трасі Київ-Чоп біля села Банюнин. Зіткнулися Mercedes Vito, Volkswagen Jetta та туристичний автобус Neoplan. Внаслідок ДТП загинув водій Mercedes, усіх інших учасників аварії оглядають лікарі.

Депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич повідомив, що за інформацією свідків, водій мікроавтобуса виїхав на зустрічну смугу і влетів в автобус з дітьми. Постраждали шестеро дітей віком від 9 до 13 років, вони живі, але госпіталізовані з травмами.

Зінкевич зазначає, що в автобусі було 26 дітей-учасників танцювального колективу з Чернівецької області. За даними  Zaxid.net, в автобусі було 49 дітей.

Усі травмовані діти шпиталізовані до міської дитячої лікарні Львова (на вулиці Орлика). Їхній стан стабільний, тяжких випадків немає. Про це повідомляє zaxid.net.

«Стан дітей середньої тяжкості, в декого наближається до задовільного. Майже в усіх струси мозку, є забійні садна на тулубі, голові, порізи склом, але не проникаючі», – розповів заступник головного лікаря Роман Герега. Також він додав, що одна дівчина отримала забій черевної порожнини. Ще одна дитина в травматології, в неї тріщина кисті та забій руки.

У лікарні швидкої допомоги перебувають також двоє водіїв автобуса, віком 53 і 66 років, жителів міста Чернігів. За попередньою інформацією, в одного з них перелом ноги.

Додамо, що на момент зіткнення в автобусі перебували 49 дітей і двоє дорослих. Діти з міста Сновськ Чернігівської області їхали на фестиваль до Польщі. Усіх, хто не постраждав, тимчасово помістили в готель у с. Лапаївка. Як розповів власник готелю «Каро», в якому розмістили дітей, В’ячеслав Корнієнко, в них поселили 36 осіб. Ввечері дітей погодували і розмістили в номерах. Із Чернігова по них мав виїхати автобус.

«У нас перебувають троє вчителів і діти, загалом 36 осіб. Вони їхали до Кракова, в нашому готелі мали вечеряти, але сталася аварія, ми їх заселили близько 1:15», – розповів В’ячеслав Корнієнко.

Також він додав, що вранці 5 вересня одній із викладачок стало зле, до неї викликали «швидку». Однак із Чернігова по них виїхав автобус, планується, що в обід 5 вересня діти повернуться додому.

 

Ще статті по темі

Back to top button