Кримінал

До 14 років ув’язнення засуджено розбійників, що катували та пограбували господарів

За принципової позиції прокуратури 1 червня 2020 року Чернігівський апеляційний суд залишив без змін вирок Чернігівського районного суду, яким двох чоловіків засуджено за розбій (ч. 3 ст. 187 КК України) та незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 289 КК України) до 11 років позбавлення з конфіскацією всього майна. Третього співучасника  засуджено за пособництво у вчиненні розбійного нападу (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 187 КК України) до 14 років позбавлення волі з урахуванням приєднання не відбутої частини покарання за попереднім вироком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі в масках катували чернігівське подружжя

Прокурором доведено, що в липні 2018 року 32-річний раніше судимий чоловік, перебуваючи у слідчому ізоляторі,  у ході телефонної розмови із співучасником – раніше судимим за вчинення розбою та бандитизм 40-річним жителем Черкаської області, запропонував скоїти розбійний напад та у подальшому сприяв його вчиненню, підмовивши свого неповнолітнього брата вказати на будинок потерпілого в одному із сіл Менського району області.

Так, наприкінці липня 2018 року житель Черкаської області за попередньою змовою з іншим мешканцем Черкащини проникли до будинку потерпілого, де застосували аерозоль із сльозогінною речовиною та нанесли йому тілесні ушкодження.

Відразу після цього зловмисники зв’язали господарів будинку та заволоділи їх майном на загальну суму понад 20 тисяч гривень, а також автомобілем «ВАЗ 21063».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстокі ріпкинські підлітки: катування ветерана (Відео)

Як в суді першої інстанції, так і в апеляційному суді, обвинувачені вину не визнали. Сторона захисту просила скасувати вирок суду першої інстанції та закрити кримінальне провадження щодо обвинувачених за недоведеністю в їх діях інкримінованих злочинів.

Водночас прокурор наполягав на законності вироку суду першої інстанції та залишенні його без змін.

Наразі вирок набрав законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджені перебуватимуть під вартою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button