Кримінал

До 5 років ув’язнення засуджено двох поліцейських за хабарництво

За принципової позиції прокуратури Чернігівської області Верховним Судом залишено без змін вирок, яким поліцейських Прилуцького відділу поліції визнано винними у вчиненні корупційного злочину (ч. 3 ст. 368 КК України) та засуджено до 5 років  позбавлення волі з конфіскацією майна. Також їх позбавлено спеціальних поліцейських звань та  права обіймати посади у правоохоронних органах України на 3 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на Чернігівщині викрито двох водіїв, які пропонували хабарі патрульним

Нагадаємо, поліцейські одержали від особи неправомірну вигоду у розмірі 8 тисяч гривень за не складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння).

Не погоджуючись із вироком суду першої інстанції та ухвалою Чернігівського апеляційного суду про залишення вироку без змін, сторона захисту звернулася до Верховного Суду із касаційною скаргою. Однак у суді прокурорами були спростовані усі їх доводи, результатом чого стала відмова у задоволенні поданої скарги. Рішення судів першої та апеляційної інстанції залишені без змін.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button