Кримінал

Двох жителів Чернігівщини підозрюють у незаконній порубці дерев на суму понад 6 мільйонів 

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) обласної прокуратури помічнику лісничого та майстру лісу одного з дочірніх лісогосподарських підприємств Чернігівської області повідомлено про підозру в незаконній порубці дерев у лісах, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки для довкілля (ч. 4 ст. 246 КК України). 

Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, двоє жителів Ніжинського району, достовірно знаючи, що спеціальний дозвіл на проведення суцільної санітарної рубки та лісорубні квитки отримані з порушенням законодавства, організували незаконне видалення дерев у лісовому масиві Ніжинського району, площею 8,6 га.  

Унаслідок злочинної діяльності підозрюваних зрубано 2000 дерев, чим завдано екологічної шкоди навколишньому природному середовищу в розмірі понад 6,5 млн грн. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернігівській області за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України. 

Експертні дослідження забезпечували експерти Чернігівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще статті по темі

Back to top button