Кримінал

Двоє браконьєрів із Чернігівщини заплатять 10 тисяч гривень за чотири рибини

20 червня під час проведення заходів із запобігання та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства на території Чернігівського району державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на заплаві річки Десна поблизу села Піски Чернігівського району області затримали двох порушників, які за допомогою заборонених знарядь лову водних біоресурсів, двох сіток зябрових, виловили рибу цінних видів, а саме: по одному екземпляру щуки, лина, окуня та карася сріблястого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього керівника Чернігівського заводу радіоприладів судитимуть за несплату близько 9 млн грн земельного податку

За порушення правил рибальства передбачене покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім того, за кожен незаконно виловлений екземпляр водних біоресурсів доведеться сплатити збитки, завдані рибному господарству.

Своїми вчинками порушники завдали збитків навколишньому природному середовищу на суму майже 10 тис. грн. За вчинені дії на порушників складено адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП.

Заборонені знаряддя лову риби – сітки зяброві, незаконно виловлена риба, а також гумовий човен із веслами вилучені у встановленому законодавством порядку. Подальшу долю горе-рибалок вирішить суд, до якого і будуть скеровані матеріали адміністративних справ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button