Кримінал

Фейкові оголошення: жителька Чернігівщини переслала гроші за дрова шахраю

З настанням осені активізувалися шахраї, які розміщують у місцевих групах на Фейсбуці фейкові оголошення про продаж дров. Такі оголошення переважно супроводжують фото вантажівок з дровами, які пропонують купити за вигідною ціною й одразу ж доставити до двору покупця. Поліція закликає громадян не перераховувати гроші як передоплату за дрова, поки ви не впевнитеся у наявності товару.

27 вересня до поліції надійшла заява від мешканки Ладанської громади, яка повідомила, що побачила в місцевій спільноті на Фейсбуці оголошення про продаж дров.
Про це повідомляють у поліції Прилуцького району.

Зв’язавшись із продавцем, вона надіслала йому передоплату за дрова – 4700 гривень. Однак товару так і не отримала, а «продавець» перестав виходити на зв’язок.
Нині поліцейські шукають причетних до шахрайства у межах відкритого кримінального провадження.

Поліція Прилуцького району закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, розраховуйтеся за товар лише тоді, як отримаєте і особисто оглянете його. Особливу недовіру має викликати надміру привабливий зміст оголошень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із кредитного рахунку в чернігівки шахраї зняли кругленьку суму

Користуючись сезонним попитом на дрова, шахраї розміщують фейкові повідомлення у місцевих групах та можуть видавати себе за «співробітників лісгоспу» чи мешканців сусіднього села. У такий спосіб зловмисники втираються в довіру до громадян і переконують їх надіслати гроші як передоплату за дрова.

Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Прилуччини бути обачними під час покупок у соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button