Кримінал

Фейкових банкірів: прилучанин втратив з рахунку 27 тисяч гривен

Поліцейські закликають мешканців Прилуччини не виконувати вказівок незнайомців та не передавати стороннім особам жодних відомостей про свої банківські картки. В такий спосіб шахраї можуть отримати доступ до ваших рахунків.

13 жовтня до поліції звернувся 48-річний мешканець Прилук. Чоловік розповів поліцейським, що невідомі, удавши співробітників фінустанови, повідомили йому про те, що хтось намагається викрасти кошти з його рахунку. І для того щоб цьому завадити, необхідно надати одноразовий пароль з SMS-повідомлення. Слухняно виконавши усі вказівки фейкових банкірів, потерпілий втратив з рахунку 27 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Прилуцького району.

За цим фактом поліцейські розслідують кримінальне провадження, тривають слідчо-розшукові дії.

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів, та по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

Пам’ятайте: справжній банківський працівник не має права питати у вас секретні дані картки і ніколи цього не робитиме. Так вчиняє тільки шахрай.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button