Кримінал

Гра на довірі: зловмисники дурять чернігівців

Користуючись довірою чернігівців, зловмисники видурюють у них значні суми.

Днями до поліції звернулася із заявою чернігівка, яка повідомила, що стала жертвою шахрая.

Про це ЧЕline поінформували в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Використовуючи «обкатану» схему, зловмисник зателефонував жінці, назвався співробітником банку та розповів про нібито блокування її рахунка. Під приводом розблокування картки шахрай дізнався в потерпілої всі реквізити, а потім зняв із рахунка більше 11 тисяч гривень.

Того ж дня по допомогу до поліції звернувся фінансовий директор одного з місцевих підприємств із заявою про масштабне шахрайство. Директор розповів, що перерахував як оплату за придбання мінеральних добрив комерційному підприємству більше 139 тисяч гривень. Але після цього товар на адресу покупця не надійшов, а продавець перестав виходити на зв’язок.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button