Кримінал

«Громадського активіста» затримали за спробу дати хабар податківцю з Чернігівщини (Фото)

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві затримали голову галузевої громадської організації під час шахрайського заволодіння 20 тисячами доларів США  та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі ДФС (ч. 3 ст. 190 та ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, голова громадської організації з метою заволодіння коштами шляхом шахрайства, схилив громадянина до надання службовій особі ГУ ДФС України в Чернігівській області 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Хабар нібито призначався за вплив на результати досудового розслідування на користь заявника.

24 січня 2020 року «громадського активіста» затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід – управління СБУ в Закарпатській області.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4  до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Державне бюро розслідувань

Ще статті по темі

Back to top button