Кримінал

Хабар у розмірі 1000 доларів США та 50 тис гривень — прокурор затвердив обвинувальний акт у корупційній справі

Чернігівською обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного із відділів Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області за фактом  одержання ним неправомірної вигоди за не проведення перевірок на об’єкті будівництва та за вчинення впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовець отримав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 50 тисяч гривень за безперешкодне отримання дозвільних документів на проведення у Чернігівському районі реконструкції свинарника під склад сільськогосподарської продукції. Також за вказану суму обіцяв не проводити перевірки об’єкту будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі обікрали магазин у центрі Чернігова

Одночасно, від цього ж громадянина обвинувачений отримав ще 1000 доларів США за вплив на особу, уповноважену на виконання функцій держави, під час здійснення державної реєстрації права власності на вже реконструйований об’єкт нерухомості (склад сільськогосподарської продукції).

Нагадаємо, фігуранта затримано під час одержання другої частини неправомірної вигоди поліцією спільно з працівниками Управління Служби безпеки України у Чернігівській області.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button