Кримінал

Хотів швидких грошей: житель Чернігівщини потрапив на гачок криптошахраїв

5 квітня до поліції звернувся 56-річний житель міста Семенівка Новгород-Сіверського району із повідомленням, що його ошукали. Чоловіка зацікавило оголошення «CRYPTO BITСOIN» у месенджері із закликом інвестувати в криптовалюту й отримати швидкий дохід.

Потерпілий переказав дві тисячі гривень на вказану менеджером банківську картку. Його не збентежив той факт, що замість інвестиції (з укладенням інвестиційної угоди або виконанням ще якихось специфічних формальностей) він здійснює звичайний банківський переказ на рахунок фізичної особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сержант навчального центру «Десна» буде виплачувати гроші за втрату майна на 700 тисяч гривень

У телефонній розмові потерпілого з менеджером остання повідомила, що через дві години він отримає свої гроші з уже нарахованим прибутком. Через деякий час менеджер написала, що для зняття коштів чоловік має сплатити комісію в сумі 950 гривень.

Потерпілий послідовно виконав усі озвучені зловмисницею умови, загалом провівши серію транзакцій. У підсумку з його картки зникло приблизно 9 тисяч гривень. Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся по допомогу до поліції.

За цим фактом дізнавач поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button