Кримінал

Катували кілька годин, били металевою  кувалдою, а потім залишили в погребі: на Чернігівщині завершили розслідувати справу російського військового

Завершилося розслідування справи російського військового, який причетний до жорстокого поводження з трьома мирними мешканцями села Деснянка Чернігівського району в березні 2022 року. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Слідством встановлено, що 8 березня 2022 року озброєний автоматичною зброєю військовослужбовець танкової дивізії разом з іншими військовими рф зайшли до приватного будинку в селі Деснянка, щоб отримати інформацію про осіб, які співпрацюють зі Збройними Силами України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тікав від переслідування, та не впорався з керуванням: у Чернігові поліцейські упіймали п’яного керманича, який здійснив ДТП

Погрожуючи розстрілом, російський військовослужбовець змусив трьох мирних мешканців села Деснянка сісти до військового броньованого автомобіля. Чоловіків вивезли у невідомому напрямку, після чого упродовж кількох годин жорстоко катували, зокрема били металевою кувалдою. Після тортур цивільних людей кинули в погріб, де залишили до наступного ранку.

Досудове розслідування кримінальної справи завершилось, зловмиснику інкримінують частину 2 статті 28 частини 1 статті 438 КК України (жорстоке поводження з цивільним населенням), що карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Слідчі передали матеріали справи до прокуратури для подальшого скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button