Кримінал

Командира батареї затримали на хабарі за покриття «самоволки» (Фото)

Капітан ЗСУ вимагав і отримав 33 тисячі гривень від контрактника за приховування від правоохоронних органів факту самовільного залишення місця несення служби солдатом і вирішення питання про непритягнення його до відповідальності за вчинене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова прокуратура Чернігівського гарнізону затримала «на гарячому» начальника комендатури

Під час передачі другої частини хабара в розмірі 25 тисяч гривень командира навчальної батареї військової частини, дислокованої в смт Десна, затримано 9 липня 2019 року військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України. Оперативний  супровід здійснювали співробітники  відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Чернігівській області. Першу частину неправомірної вигоди у розмірі 8 тисяч гривень капітан  отримав 6 липня також під контролем правоохоронних органів.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії в службових приміщеннях військової частини. Затриманому готується повідомлення  про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а також клопотання слідчому судді про обрання  запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення хабарника від займаної посади.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Ще статті по темі

Back to top button