Кримінал

Корюківська поліція вилучила автівку з підробленим номером кузова

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом кустарної зміни VIN-коду автомобіля. Легковик поміщено на штрафмайданчик.

Під час проведення профілактичних заходів у місті Корюківка поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль «Mercedes-Benz». Керував автівкою місцевий мешканець. В ході спілкування поліцейські виявили, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердив експрес-тест за допомогою пристрою «Драгер».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні зупинили водія під кайфом

Під час перевірки документів та звіряння їх з номером кузова правоохоронці звернули увагу, що VIN-код автомобіля змінено кустарним способом. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу Корюківського районного відділу поліції. Правоохоронці вилучили авто й помістили на майданчик для тимчасового тримання транспортних засобів.

Поліцейські склали на водія протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного чи іншого сп’яніння).

Дізнавач відкрив провадження за статтею 290 Кримінального кодексу України (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу). Санкція статті передбачає штраф до 3400 гривень, виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button