Кримінал

Корюківська рекордсменка: патрульних шокувала скутеристка за кермом

Патрульний екіпаж сектору реагування патрульної поліції Корюківщини в одному з сіл району звернув увагу на скутеристку без шолома на мопеді з відсутнім державним номером.

Про це повідомляють у секторі комунікації поліції Чернігівської області. Поліцейські зупинили скутеристку, аби провести належну профілактику. Та вже з перших секунд спілкування з жінкою правоохоронці відчули, що вона ризикувала собою значно більше, ніж видалося спочатку.

Від скутеристки виразно тхнуло алкоголем. Водійка погодилася пройти обстеження за допомогою приладу «Драгер». Результат тесту спантеличив досвідчених поліцейських: прилад показав вміст 3,7 проміле алкоголю в крові жінки, що у 18,5 разу перевищує норму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні зупинили трьох водіїв під кайфом

Правоохоронці не змогли пригадати жодного випадку за довгі роки служби, аби в котрогось із перевірених водіїв було стільки чи більше. Подібна концентрація алкоголю в крові призводить до сильної інтоксикації, людина зазвичай непритомніє, ризик смерті доволі високий. А корюківська рекордсменка не побоялася сісти на скутер і спромоглася ним кермувати.

Поліцейські склали на скутеристку два адміністративні протоколи. Перший, за ч.1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення — за керування транспортом у нетверезому стані. За ним жінці належить сплатити 10 200 гривень штрафу. Другий протокол, за ч.2 статті 126 КУпАП, стосується керування транспортним засобом особою, яка не мала на це права. Тут штраф становить 510 гривень. Поліція відзначає, що високі штрафні санкції за кермування у нетверезому стані дивним чином не зупиняють багатьох водіїв від скоєння цього грубого правопорушення. Лише протягом минулого тижня на Чернігівщині поліцейські склали 77 протоколів за відповідною статтею Адмінкодексу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button