Кримінал

Корюківські поліцейські скерували до суду справу щодо самовільного зайняття громадських пасовищ

Співробітники Корюківського районного відділу поліції завершили досудове розслідування та передали прокурору для направлення до суду обвинувальний акт щодо фермера, який самовільно зайняв пасовища та завдав територіальній громаді шкоду на суму понад 120 тисяч гривень.

Поліцейські встановили, що у період з квітня по серпень 2021 року керівник одного з фермерських господарств Корюківського району самовільно зайняв частину двох земельних ділянок (громадських пасовищ) для вирощування на них сільськогосподарської культури. Загальна площа самовільно зайнятої землі – 44, 979 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові в онкоцентрі відбуваються обшуки

За експертним висновком, такі дії фермера завдали громаді майнової кошти на суму понад 120 тисяч гривень.

За цим фактом поліція відкрила провадження за частиною 1 статті 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику), що карається штрафом або арештом на строк до шести місяців.

За результатами досудового розслідування дізнавач поліції за погодженням Корюківської  окружної прокуратури повідомив про підозру у скоєнні злочину керівнику фермерського господарства.

Поліція завершила досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано до Менського районного суду.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button