Кримінал

Крадія з Чернігівщини засуджено до більш жорсткої міри покарання

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду 3 грудня 2020 року за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок одного з районних судів області.

Вироком суду першої інстанції жителю Чернігівського району за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у інше приміщення) призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді 1 року позбавлення волі. Він обвинувачувався у тому, що в жовтні 2019 року проник в нічний час на територію приватного господарства в одному із сіл Чернігівського району, звідки викрав чуже майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 32-річний чоловік виманив у пенсіонерів Чернігова 200 тисяч гривень

Під час апеляційного розгляду скарги прокурора суд констатував, що при ухваленні вироку судом першої інстанції не враховано, що обвинувачений вчинив тяжкий умисний злочин проти власності, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, звільнившись з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став та через 2 місяці скоїв новий злочин. Також залишено поза увагою висновок органу з питань пробації про дуже високу небезпеку засудженого для суспільства.

Відтак, апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та засудив винного до 3 років 2 місяців позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button