Кримінал

Крадії вивозять здобуте на машині, а поліція ловить злодіїв босоніж

29-річний інспектор групи реагування патрульної поліції Михайло Какама 12 січня в селі Тополі Козелецького району власноруч затримав одного з двох раніше судимих зловмисників, які обкрадали порожні хати.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

PM169image001

Як розповідає поліцейський, біля нашого будинку більшість сусідів — дачники. У ніч на 6 січня злодії обчистили три нежилі обійстя, тож люди просили, щоб ми приглядали за порожніми хатами.

Близько одинадцятої вечора патрульний вирішив обійти вулицю і почув біля занедбаної хати якусь метушню, а там — два темні силуети. Після запитання «Що ви тут робите?» незнайомці кинулись тікати полем, а там снігу намело до півметра.

Поліцейський був у валянцях, бігти незручно, тому він їх поскидав і побіг далі у шкарпетках. Зловмисники цього явно не очікували, тож одного з них Михайло Какама одразу наздогнав. Інший скористався цим і втік.

Михайло Миколайович привів затриманого до свого будинку та викликав поліцію. Доки їхала слідчо-оперативна група, розпитав непроханого гостя, звідки він, у які хати залазив, куди подів речі. Той зізнався, що живе в сусідньому селі, розповів і про свого поплічника.

Коли додому до другого зловмисника навідалась поліція, той уже встиг прибігти до свого села і сидів удома. Там його і затримали. Обоє мають судимості за крадіжки.

Зловмисники зізналися, що попередні крадіжки з дач – теж їхніх рук справа. У Тополях злодії залізли в шість будинків, скільки в сусідніх селах — з’ясовує слідчий. Заброди розповіли, що приїхали в село автівкою. Під час обходу домівок поліцейські побачили зірвані замки на трьох обійстях. Викрадене майно зловмисники поскладали біля парканів, щоб потім його вивезти машиною.

Поліцейський зізнається, що без роздумів кинувся за злодіями, бо має добру фізичну підготовку, адже раніше служив у спецпідрозділі судової міліції «Грифон». На здоров’я не скаржиться, хоча в одних шкарпетках по снігу тільки в одну сторону пробіг по селу і по полю близько п’яти кілометрів.

Як зазначив в.о. начальника Козелецького відділення поліції Вадим Колесник, інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button