Кримінал

Менянин, що п’яним скоїв смертельну ДТП, проведе 5 років у в’язниці

Чернігівською обласною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та залишення особи в небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).

Вироком Менського районного суду 27-річного мешканця м. Мени визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські патрульні повернули додому бабусю, яка загубилася

У судовому засіданні встановлено, що вранці 28 листопада минулого року на автодорозі неподалік с. Ліски (колишнього Менського району) підсудний, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався в попутному напрямку в смузі руху автомобіля. Після скоєння наїзду громадянин не зупинився і покинув місце ДТП

Унаслідок отриманих травм того ж дня велосипедист помер у лікарні.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України)..

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button