Кримінал

Менянин за незаконно виловлену рибу сплатить понад 230 тисяч

11 серпня 2022 року Чернігівським рибоохоронним патрулем у ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками ГУНП у Чернігівській області на водоймах Корюківського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Десна поблизу с. Макошине Менської громади місцевий житель ловив рибу за допомогою 4 од. заборонених знарядь лову – сіток зяберних (одностінних). У протизаконний спосіб порушник добув майже 10 кг риби: по 44 екз. плоскирки і плітки, ляща – 18 екз., окуня – 9 екз., йоржа звичайного – 8 екз., карася сріблястого – 7 екз., білизни – 6 екз., синця – 4 екз., та по 1 екз. судака, лина і щуки. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 232 118 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рибалка “наловив” сітками майже на 275 тисяч гривень штрафу

На місце вчинення правопорушення була викликана слідчо-оперативна група ВП№1 Корюківського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Менського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Довідкова інформація:

Із 1 серпня до 20 вересня 2022 року (включно) діє заборона на будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Чернігівської області. За недотримання заборони порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожен незаконно добутий екземпляр рака та штраф – до 680 грн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button