Кримінал

Мешканець Рівненської області за оборудки з автомобілями на Чернігівщині отримав п’ять років за ґратами

За підтримки публічного обвинувачення Ніжинською місцевою прокуратурою судом ухвалено вирок стосовно громадянина, який шахрайським шляхом заволодів чужим майном, у тому числі транспортним засобом (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 289 КК України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині шахрай обікрав жінку, назвавшись працівником банку

Прокурором у суді доведено, що у 2018 році обвинувачений пообіцяв посприяти чоловіку в придбанні за кордоном автомобіля, водночас наміру цього робити не мав від самого початку. Надалі, реалізуючи свій задум на заволодіння грошовими коштами, отримав від потерпілого 5 700 (п’ять тисяч сімсот) доларів США.

Своїх зобов’язань не виконав і отримані кошти зрештою не повернув.

Окрім того, наприкінці 2018 року шляхом зловживання довірою він незаконно заволодів транспортним засобом жінки. Так, під приводом виниклої необхідності в ремонті автомобіля, без дозволу власниці перемістив його в інше місце та продав, видавши за власний. Отримані кошти використав для власних потреб, чим спричинив потерпілій матеріальну шкоду в розмірі близько 62 тис. грн.

Зазначені злочини мешканець Рівненської області вчиняв, видаючи себе за іншу особу.

Винуватість обвинуваченого у скоєному визнана судом доведеною та одночасно з призначеним покаранням задоволено цивільні позови потерпілих на загальну суму близько 220 тис. грн.

Вирок законної сили не набув.

За інформацією Ніжинської місцевої прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button