Кримінал

На Чернігівщині баньківські шахраї розвели сім’ю на гроші

Прилуцька поліція шукає зловмисника, який, розігравши по телефону цілу виставу, обібрав трьох чоловік з однієї родини: тата, маму і їх доньку на загальну суму близько 45 тисяч гривень.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Вчора близько 21-ї години до поліції звернулася сім’я жителів міста Прилуки 1965, 1971 та 1988 років народження із заявами про скоєння відносно них шахрайських дій невідомим зловмисником.

Виїздом на місце пригоди слідчо-оперативної групи Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області було встановлено, що напередодні на мобільний телефон господині зателефонував незнайомець і, за вже традиційною шахрайською схемою, розпочав розмову: «Я представник служби безпеки вашого банку, у нас проводяться регламенті роботи по вдосконаленню системи безпеки і т .д. і т. п. тому продиктуйте будь-ласка реквізити вашої картки».

Що потенційна жертва і виконала. А далі – цікавіше: шахрай запитав чи є вдома ще хтось і чи має він картку цього ж банку. Аналогічним способом розкрили свої таємні дані аферисту і чоловік та донька власниці телефону, по якому дзвонив зловмисник. Наступним кроком було зняття кожним з потерпілих по 100 грн. зі своїх карток, так їм було продиктовано шахраєм. Тепер, за його словами, треба дочекатися понеділка і їхні банківські картки матимуть нову вдосконалену систему захисту.

Не зважаючи на попередження «банківського клерка» не чіпати до понеділка своїх банківських карток, громадяни наступного дня таки перевірили їх вміст і з розпачем виявили відсутність всіх коштів на своїх рахунках. Лише після цього потерпілі звернулися до правоохоронців.

Інформація про подію зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція шукає зловмисника, а громадян в черговий раз попереджає: Шановні! Ніколи, ні в якому разі не повідомляйте незнайомцям, а тим більше телефоном, своїх персональних даних: термін дії картки, код безпеки на зворотному боці картки, банківські паролі з SMS. Працівник банку ніколи не буде з’ясовувати це телефоном. Пам’ятайте це і ніколи піддавайтеся на обман.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button